Moederbord defect? Klik hier


Wil jij aan de slag met micro solderen? Lees verder..

Volg een training bij Foonlab in Brugge.
 

Gordon De Clerck - opgeleid door Jessa Jones en Mark Shaffer uit iPad Rehab New York, dé autoriteiten op gebied van microsolderen voor iPhones en iPads - geeft een professionele training met passie!

Voor wie?


Voor iedereen die al ervaring heeft met iPhone en iPad herstellingen en zijn (of haar) kennis en ervaring wil uitbreiden met het herstellen van iPhone en iPad moederborden.

Wat is het doel van deze trainingen?


Aan het einde van de trainingen heb je belangrijke basiskennis en -vaardigheden opgedaan, waarmee je aan de slag kan met microsolderen, diagnoses kan stellen en moederborden van iPhones kan repareren.

Wat zal je leren?

Tijdens de eendaagse training,

1) Maak je kennis met de belangrijkste materialen en apparaten in een 'microsoldeer-lab', zoals:

Multimeter, Soldeerstation, Flux, allerlei kleine materialen, Hot air station.

Je leert wat de meest geschikte materialen zijn en hoe je ze op de juiste manier gebruikt.

 

2) Leer je componenten te identificeren op het moederbord via het softwareprogramma ZXW.

3) Leer je technieken van het microsolderen, zoals het solderen van componenten en het reballen van chips. 

4) Leer je hoe je de bekende iPhone 7 audio disease repair uitvoeren.

Na het boeken krijg je ook praktische info, over parkeren, lunch.

 

De training gaat door bij minimaal 2 deelnemers.

Mail foonlab@gmail voor het volledige dagprogramma

Cursus Micro Solderen en diagnose 3 + 1 dagen training

De 3 +1 daagse micro soldeer training is een formule waarbij je de eerste drie dagen wordt ondergedompeld in het micro solderen en het leren repareren van iPhone moederborden.

Met deze kennis kan je vervolgens aan de slag gaan om alles te integreren en dan na 2 maanden nog een extra dag te volgen waarbij we de diepte ingaan in het repareren van de moeilijkere iPhone X, Xs, Xs max en 11 moederborden.

Op die dag wordt ook een 'special guest' uitgenodigd die lid is van de Boardrepair.eu groep.

Waarom er 2 maanden tussen zit om die extra dag te volgen?

Omdat ik wil dat je 2 maanden de tijd neemt om de aangeleerde kennis te integreren zodat je klaar bent voor de iets gevorderde 4 de trainingsdag.

 

Wat kan je na die training?

 

Na deze training kan je aan de slag met het micro solderen van allerlei componenten zoals usb poorten, HDMI poorten, chips reballen, jumpers leggen, itunes error codes begrijpen, diagnoses stellen en veel voorkomende reparaties uitvoeren van het moederbord van de iPhone 6 tot iPhone 11 Pro.

 

Na de 3 de trainingsdag wordt je aangesloten aan de Foonlab facebook groep, waarbij je gratis verder online ondersteuning krijgt door mij en de andere leden.

 

De 4de trainingsdag volgt op zaterdag 2 mei 2020

Op deze dag wordt een special guest uitgenodigd.*

De eerste Special Guest moet je gewoon ontmoet hebben! 

Hij heeft een Master of Science in Robot Systems en runt een succesverhaal in de micro soldeer wereld. Hij is extreem ervaren in het repareren van moederborden van zowel Macbook, iPads en iPhones. Deze topper uit Denemarken is voor mij misschien wel dé absolute topper uit Europa, Jon Lund! 

Check zijn website https://www.lund-tech.dk/ of https://www.instagram.com/lund_tech/

 

*Wanneer de special guest verhinderd wordt op de 4de trainingsdag, gaat de les wel door, maar dan zonder special guest en wordt er 150 euro gecrediteerd als compensatie. Indien je zelf niet kan komen opdagen op de 4de dag,  wordt er ook €150 gecrediteerd of indien mogelijk kan je in een volgende sessie ( indien er plaats is) de 4de dag alsnog meevolgen.

 

Na het boeken krijg je ook praktische info, over parkeren, eet en slaapmogelijkheden.

 

De training gaat door bij minimaal 3 deelnemers.

 

Mail foonlab@gmail.com voor het volledige trainingsprogramma

Vragen & Antwoorden 

V. Kan ik na deze training echt microsolderen?

A. In deze training zal je een belangrijke basis leren over hoe je moet microsolderen. Je leerweg zal hiermee een stuk korter zijn dan iemand die zonder basis aan microsolderen begint. Met deze training kan je jezelf dus veel tijd, energie en frustraties besparen! Je zal na deze training bijvoorbeeld niet meer zomaar perfect herstelbare moederborden onherstelbare maken door een gemis aan basiskennis. Ook zal je niet snel de verkeerde of te dure materialen aanschaffen. In deze training worden de juiste technieken aangeleerd, waarna je zelfstandig verder kan oefenen en ervaring kan opdoen.

V. Welke investering is nodig om aan de slag te kunnen gaan met microsolderen?

A. Tijdens de training zal worden uitgelegd welke materialen en investeringen noodzakelijk zijn. Je kan al aan de slag met microsolderen met een investering van minder dan 700 euro. Duurder is niet altijd beter.

Heb je nog andere vragen, dan kan je ons bellen of mailen (foonlab@gmail.com).

Boek hier je cursus