Moederbord defect? Klik hier
Wil jij aan de slag met microsolderen? Lees verder..

Volg een training bij Foonlab in Brugge.

Onder privébegeleiding leer je in één dag de basis van het microsolderen, zodat je zelf aan de slag kan.
 

Gordon De Clerck - opgeleid door Jessa Jones en Mark Shaffer uit iPad Rehab New York, dé autoriteiten op gebied van microsolderen voor iPhones en iPads - geeft deze professionele privé training met passie!

Twijfel je nog over de waarde van de cursus?
Wij garanderen een waardevolle training en geven indien...

niet tevreden, geld terug!

Voor wie?


Voor iedereen die al ervaring heeft met iPhone en iPad herstellingen en zijn (of haar) kennis en ervaring wil uitbreiden met het herstellen van iPhone en iPad moederborden.

Wat is het doel van deze basistraining?


Aan het einde van de training heb je belangrijke basiskennis en -vaardigheden opgedaan, waarmee je aan de slag kan met microsolderen.

Wat zal je leren?

Tijdens deze privé training behandelen we 1 of 2 veelvoorkomende casussen in de praktijk van het microsolderen. Aan de hand van deze casussen:

1) Maak je kennis met de belangrijkste materialen en apparaten in een 'microsoldeer-lab', zoals:

Multimeter, Soldeerstation, DC power supply, Flux, soldeertin, pincetten, Hot air station en Nand programmer.

Je leert wat de meest geschikte materialen zijn en hoe je ze op de juiste manier gebruikt.

 

2) Leer je componenten te identificeren op het moederbord via het softwareprogramma ZXW.

3) Leer je basistechnieken van het microsolderen, zoals het solderen van componenten en het reballen van chips. 

Als er tijd over is dan gaan we samen een of meerdere moederborden proberen te herstellen, dus breng (herstelbare) moederborden mee.

Vragen & Antwoorden 

V. Kan ik na deze training echt microsolderen?

A. In deze training zal je een belangrijke basis leren over hoe je moet microsolderen. Je leerweg zal hiermee een stuk korter zijn dan iemand die zonder basis aan microsolderen begint. Met deze training kan je jezelf dus veel tijd, energie en frustraties besparen! Je zal na deze training bijvoorbeeld niet meer zomaar perfect herstelbare moederborden onherstelbare maken door een gemis aan basiskennis. Ook zal je niet snel de verkeerde of te dure materialen aanschaffen. In deze training worden de juiste basistechnieken aangeleerd, waarna je zelfstandig verder kan oefenen en ervaring kan opdoen.

V. Welke investering is nodig om aan de slag te kunnen gaan met microsolderen?

A. Tijdens de training zal worden uitgelegd welke materialen en investeringen noodzakelijk zijn. Je kan al aan de slag met microsolderen met een investering van minder dan 500 euro. Duurder is niet altijd beter.

V. Op welke dagen kan ik de basistraining volgen?

A. Op dit moment wordt er enkel op donderdag training gegeven. Je kan de beschikbare data bekijken als je hieronder op 'boeken' klikt.

V. Is er een vervolgtraining mogelijk?

A. Op dit moment niet. Maar bij voldoende interesse wordt er mogelijk een vervolg ontwikkeld. Na het volgen van deze workshop krijg je wel de mogelijkheid om je aan te sluiten op de Foonlab Microsoldeer Facebookgroep, waar studenten/leden kennis en ervaringen kunnen delen, van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen supporten en helpen groeien. Gordon zal op deze Facebookgroep ook input geven bij het oplossen van microsoldeerproblemen. Meer informatie krijg je na het boeken.

Heb je nog andere vragen, dan kan je ons bellen of mailen (foonlab@gmail.com).

Foonlab - Langerei 101 - 8000 Brugge - foonlab@gmail.com - 050 89 26 49 -BE0893.328.032

  • Facebook - Black Circle